Regulament

  1. Bine aţi venit

    a) Forumul RATCA e un forum privat destinat în principal oricărui gen de discuţii care au o legatură evidentă cu meseria de controlor de trafic aerian.

    b) Pentru alte domenii de interes am înfiinţat secţiunea Berăria Virtuală. Pentru discuţii despre negocieri se recomandă secţiunea Sindicale.

    c) Moderatorii secţiunilor respective au obligaţia să respecte acest deziderat şi prin urmare deţin dreptul de a gestiona orice discuţie, atunci când situaţia o cere, fără sa dea (în mod necesar) explicaţii în momentul în care consideră că discuţia nu aduce un plus de valoare forumului.

    d) Dreptul unui utilizator, membru sau moderator de accesare a forumului se acordă de catre administratori si poate fi revocat oricand şi fără o notificare prealabilă.

    e) Dreptul de a vizualiza şi publica mesaje şi fişiere pe acest forum se dobândeşte prin înregistrarea unui cont. Toate conturile vor fi verificate manual, de aceea durata maximă de aprobare a unui cont va fi de 72 de ore. Vor fi acceptate doar conturile aparţinând membrilor RATCA.

Acest drept se poate revoca de către administratori sau moderatori oricând si fără o notificare prealabilă dacă nu se specifică altfel în prezentul regulament.

f) Odată înregistrat un cont de membru, acesta are access nelimitat pe forumul RATCA.

  1. Mesajele

    a) Nu este permisă sub nici o formă folosirea unui limbaj necivilizat şi/sau obscen, antisemit sau rasist.

    b) Nu este permisă sub nici o forma folosirea unui limbaj tip „mirc” (daka, k, lol etc.) şi nici a scrierii cu sh, tz, k etc. Punem accent pe calitatea mesajului (atât din punct de vedere al conţinutului cât şi ca mod corect de redactare în limba română) şi nu pe „cantitatea” sa. Mesajul va fi scris, la alegere, cu sau fără folosirea diacriticelor.

    c) Nu este permis atacul la persoană. Nu atacaţi persoanele ci ideile lor.

    d) Fiecare membru al forumului este responsabil pentru ceea ce scrie. Administraţia acestui forum nu îşi asumă responsabilitatea privind opiniile dumneavoastra.

    e) Forum-ul nu trebuie confundat cu un chat. Drept urmare, se pedepseşte folosirea în exces a pictogramelor emotive. Pentru discuţia personală între doi membri există funcţia de mesagerie privată.

    f) Nu este permisă postarea unui mesaj în mai multe secţiuni cu scopul de a atrage o atenţie sporită.

    g) Mesajele userilor pot fi şterse în masura în care nu împietează asupra firului discuţiei din topice.

    h) Este interzisa transmiterea de mesaje nesolicitate de orice fel prin intermediul mesageriei private sau prin intermediul email-ului pus la dispoziţie de către forum. Orice abatere se sancţionează cu blocarea permanentă a acesului pe forum.

    i) Înregistrarea fiind făcuta sub anonimat, persoana juridica deţine drepturile de autor ale tuturor operelor postate sub aceasta forma anonima. Utilizatorii forumului sunt de acord ca proprietatea asupra conţinutului mesajelor să apartina forumului, începand din momentul postării. Utilizatorul este de acord să degreveze forumul de orice pretenţie sau cerere de proprietate intelectuală privitoare la conţinutul postărilor sale. Dreptul moral de autor şi responsabilitatea conţinutului aparţin în totalitate celui care a postat respectivul mesaj. Forumul nu poate fi tras la răspundere pentru încălcarea de către membrii acestui forum a regulilor de postare.

  2. j) Este de dorit a se evita abaterea de la profilul secţiunilor acestui forum (topic nou, deschis într-o secţiune neadecvată). În acest fel, informaţiile vor sta corect sortate, iar moderatorii vor avea mai puţin de muncă. De asemenea, este obligatorie folosirea opţiunii de cautare (search) pentru a vedea dacă subiectul pe care doriti să îl dezbateţi, sub forma iniţierii unui nou topic, nu a fost deja discutat.
  3. k) Nu se acceptă postarea de link-uri către alte site-uri cu scopul de a face reclamă. Totuşi se accepta link-uri atunci când firul discuţiei o cere.

 

 

  1. Conturi şi setări

    a) Nu se acceptă accesarea acestui site folosind proxy-uri anonime.

  2. b) Nu se acceptă clonele. Nu se consideră o clona un nou cont facut de un user al cărui vechi cont a fost şters. Dacă un user este restricţionat (ban, banned) şi creează un cont pe care il foloseşte pentru a ocoli respectiva sancţiune, ambele conturi vor fi banate si ip-ul va fi blocat.
  3. c) Avatarii, custom title, semnăturile si nick-urile trebuie sa nu aibă tentă antisemită, rasistă, injurioasă sauobscenă.
  4. d) Nu vor fi şterse conturile, activate şi folosite, ale utilizatorilor cu 0 mesaje.

 

  1. e) Nu este permisă transformarea semnăturii, a nick-ului sau a avatar-ului în (auto-/anti-)reclamă comercială. Ne rezervăm dreptul de a edita semnăturile, nick-urile şi avatarii ce încalcă acest subpunct.

 

  1. Confidenţialitatea

    a) Adresele IP ale tuturor mesajelor trimise sunt stocate pentru a fi de ajutor în rezolvarea unor încălcări ale prezentului regulament.

    b) Orice informatie introdusa de dumneavoastra sub forma de mesaj şi sau fişier este stocată în baza de date a forumului.

    c) Orice acţiune de moderare a persoanelor autorizate (administratori sau moderatori) este stocată în baza de date.

    d) Informaţiile personale nu vor fi dezvăluite către terţi fără consimţământul dumneavoastra decât în cazurile prevăzute de lege. Administratorii şi moderatorii nu pot fi făcuţi responsabili de atacurile de furt sau de vandalism care pot să ducă la compromiterea datelor.

    e) Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea înregistrării dumneavoastra ca utilizator, pentru trimiterea unei noi parole daca aţi uitat-o pe cea curenta şi pentru notificarea la cerere asupra anumitor evenimente ce apar pe forum (răspuns la mesajul dumneavoastră, primirea unui mesaj privat …).

    f) Administratorii forumului işi rezervă dreptul de a vă contacta ocazional în vederea informării asupra unor probleme specifice forumului.

 

  1. Administratorii

    a) Administratorii forumului sunt CD RATCA si se ocupă de partea administrativa a forumului.

    b) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj şi nu răspund în faţa celorlalţi membri de pe acest forum pentru acţiunile lor.

 

  1. Moderatorii

    a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalţi utilizatori ai forumului.

    b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament şi au grijă ca el sa fie respectat.

    c) Gestionarea mesajelor se face respectând prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la această regulă soldându-se cu retragerea dreptului de a modera.

    d) Funcţia de moderator nu implică privilegii ci responsabilitaţi. Funcţia de moderator implică posibilitatea de a edita, muta, şterge sau bloca mesajele celorlalţi utilizatori.

    e) Pot exista moderatori cu atribuţii restrânse la câteva secţiuni ale forumului sau moderatori cu atribuţii peste tot forumul.

    f) Funcţia de moderator este propusă şi acordată doar de către administratori si nimeni nu poate interveni în privinţa aceasta.

    g) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de către administratori. Retragerea dreptului de moderare se poate face fără un motiv anume însă acestă acţiune va fi comunicată.

    h) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicaţii pentru acţiunile lor.

    i) Este necesar ca moderatorii sa dea explicaţii pentru acţiunile lor atunci când un utilizator cere expres acest lucru.

 

  1. Sanctiuni

    a) Moderatorii au dreptul să aplice sancţiuni ce constau în avertizarea publică sau privată (warn), editarea mesajului, ştergerea mesajului, blocarea întregului fir de discuţie, blocarea abilităţii de a trimite mesaje pe o perioadă de la câteva ore la câteva zeci de zile, suspendarea contului pe o perioadă de la câteva ore la câteva zeci de zile. De asemenea, moderatorii fac propunerile pentru banare.

    b) Utilizatorul este obligat sa-şi verifice nivelul de avertizare (warn-ul) deoarece, în cazul modificării acestuia, aici poate citi motivul avertizării primite.

    c) O data la 6 luni, nivelul de avertizare se reseteaza la toţi utilizatorii. În cazul acumulării a 10 avertizări în decurs a mai puţin de 6 luni, administratorul poate decide blocarea temporară sau definitivă a accesului la forum pentru persoana în culpă.

    d) În cazul în care se observă o încalcare repetata a regulilor 2b şi 2e, moderatorii vor avertiza public sau privat utilizatorul în cauză. La a treia avertizare pe aceeaşi temă, moderatorul poate dispune blocarea temporară a abilităţii utilizatorului de a posta mesaje noi.

    e) În cazul încălcării punctului 2a sau 2c moderatorii vor edita sau şterge imediat mesajul respectiv şi îl vor avertiza public sau privat pe utilizatorul care a postat mesajul. La a treia avertizare pe aceeaşi temă, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilităţii utilizatorului de a posta mesaje noi.

    d) În cazul încălcării punctului 2f , moderatorii vor şterge toate mesajele incriminate cu excepţia celui care este incadrat corespunzator şi vor atenţiona public sau privat autorul mesajului. La a treia avertizare pe aceeaşi temă, moderatorul poate dispune blocarea temporară a abilităţii utilizatorului de a posta mesaje noi.

    e) În cazul încălcării punctului 3c, moderatorii vor atenţiona public pe utilizatorul în cauză şi vor solicita pe privat editarea/stergerea materialelor incriminate în termen de 24 de ore. Refuzul de a se conforma acestei solicitări si/sau abaterile repetate se sancţionează cu blocarea temporară sau definitivă a accesului la forum pentru persoana incriminată.

    h) În cazul încălcării punctului 2h, moderatorii vor şterge imediat mesajul respectiv şi îl vor avertiza pubilic sau privat pe utilizatorul în cauză. La a doua abatere, se va bloca definitiv accesul la forum pentru persoana incriminata.

 

  1. Dispoziţii finale

    a) Prezentul regulament poate sa nu acopere toate situaţiile care pot aparea pe forum. În acest caz măsurile care se vor lua vor viza întotdeauna bunul simt şi buna funcţionare a forumului.

    b) Regulamentul poate fi schimbat oricând, modificările urmând a fi anunţate printr-un mesaj pe aria Probleme Administrative.

    c) În momentul înregistrării se consideră ca aţi citit acest regulament şi sunteti de acord cu cele scrise aici. Dacă sunteţi deja înregistrat în momentul afişării regulamentului, acţiunea de a posta în continuare înseamnă o acceptare tacită a conţinutului său, indiferent că l-aţi citit sau nu